De omgeving

In het prachtige rivierengebied kunt u zich uitstekend vermaken. Er zijn veel evenementen, wandel- en fietsroutes en bezienswaardigheden te vinden in de omgeving van de gemeente Lingewaal en ook op het sportieve vlak komt u zeker aan uw trekken. Denk aan een bezoek aan Fort Asperen, Slot LoevesteinGlasstad Leerdam en vestigingsstad Gorinchem. Een overzicht van alles wat te doen is, vindt u op de website van de gemeente Lingewaal.

Fietsen, wandelen en kanoën

Ook op het sportieve vlak kunt u zich in de omgeving van Heukelum uitleven. Zo lopen er diverse fiets- en wandelroutes langs de B&B, zoals de bekende Linge fietsroute (65 km door de fruittuinen van Nederland), de FietsAktief route, de Lingewaal wandelroute, de Tielerwaard wandeling (een wandeling van Tiel naar Gorinchem) en de NS Wandelroute Fort Vuren (Van NS station Gorinchem naar NS station Leerdam). Meer informatie kunt u verkrijgen bij “De Uitspanning”.
Als u zelf geen fietsen bij u heeft, kunt u deze huren bij Fietskees in Heukelum.

Bent u meer een watermens? Huur dan een kano om De Linge af te varen. Wij adviseren u kanoverhuur De Appelgaard in Heukelum. Als u met mooi weer graag een paar baantjes trekt, dan kunt u gebruik maken van het zwembad in onze tuin.

Theetuin “De Uitspanning”

Bent u moe na een dagje fietsen of wandelen in de omgeving? Rust dan uit bij “De Uitspanning”. Dit is een theetuin annex koffie- en theeschenkerij aan de Zuiderlingedijk 23. Juist, onze buren! Hier is ook een informatiepost van het Regionaal Bureau voor Toerisme aanwezig, waar u terecht kunt voor informatie over de diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving. De routes zijn daar ook verkrijgbaar. “De Uitspanning” is geopend van april t/m september van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op hun website .

Restaurants

Als u geen zin heeft om zelf een maaltijd te bereiden, dan kunt u bij verschillende restaurants in de directe omgeving van de B&B terecht. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van restaurants waar wij zelf met smaak hebben gegeten die we graag met u delen.